D.10-4-2017. 00.07 blev Alima´s føl født. Et mega stort hoppe føl. Hun fik lidt hjælp til at komme ud. Det gik fint for mor og datter . Aura af Kroggaard fik Stephanie lov til at døbe hende. Super smukt føl Siden har ikke været opdateret de sidste år. se afkom siden .


D.14-6-2015. Alfonso er fit for fight, hvis der skulle være interesserede hopper.

D.9-7-15 kom Alfonso hjem til os igen. Han trivedes ikke mere hos Christina og Uwe. Deres egen hingst var begyndt at bedække hopper og det kunne Alfonso ikke trives med. Han kørte sig selv helt op og var meget urolig. Christina synes det var bedst han kom hjem i sine vante omgivelser og det har også været godt for ham.
Vi er meget taknemmelige for det arbejde Christina har gjordt med ham og han er super at ride. P.T har han dog løse sko og har smidt bagskoene, så vi venter på at der er en smed der ikke har ferie, så vi kan fortsætte det gode arbejde som der er blevet lagt i ham.

Finda Yade er afhentet og intergreret i vores familie. Hun er rigtig glad for Django, som hun er på fuld bølge længde med. Bea og Balko tolererer hende og Bea kan da også godt morgen nysse hende lidt.


D.14-6-2015. Alfonso er fit for fight, hvis der skulle være interesserede hopper.

D.9-7-15 kom Alfonso hjem til os igen. Han trivedes ikke mere hos Christina og Uwe. Deres egen hingst var begyndt at bedække hopper og det kunne Alfonso ikke trives med. Han kørte sig selv helt op og var meget urolig. Christina synes det var bedst han kom hjem i sine vante omgivelser og det har også været godt for ham.
Vi er meget taknemmelige for det arbejde Christina har gjordt med ham og han er super at ride. P.T har han dog løse sko og har smidt bagskoene, så vi venter på at der er en smed der ikke har ferie, så vi kan fortsætte det gode arbejde som der er blevet lagt i ham.

Finda Yade er afhentet og intergreret i vores familie. Hun er rigtig glad for Django, som hun er på fuld bølge længde med. Bea og Balko tolererer hende og Bea kan da også godt morgen nysse hende lidt.


D.14-6-2015. Alfonso var til D8 mesterskabs stævne igår med Christina Thøisen Møller som rytter . Stillede i mesterskabs klassen LA1 og fik flotte 68,14 %
De lavede også et super fint program og fik fjerde pladsen ud af 16 deltager. Gik videre til idag, hvor de så stiller La 2.
Super flot og vi er meget stolte.

D.10-5-2015. 00.07 blev Alima´s føl født. Et mega stort hingste føl. Han fik lidt hjælp til at komme ud. Både mor og søn har det godt og har været ude og blevet luftet idag.


D.09-5-2015. Alfonso og Christina var til haflinger stævne i Svendborg idag og red La2 og La 4 . Da de røg ind i en kø på motorvejen kom de først da klassen startede og det hele blev lidt hektisk. Red La 2 til 64.14 med et par fejlridninger. I La 4 gav de så gas og opnåede 68.38 procent. De har kun været igang tre uger, så det var da en super flot start.


D.23/4-2015. Anima fik sit første føl kl. 1.40 natten mellem d. 22 og 23/4.
Efter lang tids observering via kamera var det dejligt at få det overstået. Hun var lidt snæver ved bedækningen, så vi var på vagt og vi hjalp hende da også med at få føllet ud.
Hun fik et smukt hoppe føl med utrolig lange ben. Hun er døbt Aliza af Kroggaard og planen er at vi beholder hende ihvertfald intil hun er tre. Vi er simplthen nødt til at se hendes udvikling til udvokset hest.


Aros er solgt og har fået et super godt hjem, hvor han skal gå i sporten når han er gammel nok. Det glæder os, da vores afkom egner sig super til sportshaflinger.


Alfonso er p.t udlånt til Aros´s nye ejer, som er i fuld gang med genoptræningen af ham.
Han er allerede stillet sit første stævne i LA 2 hvor han fik 65,18 %. Det var bare for lige at se hvordan han tog at komme til stævne igen, så det bliver spændende at se hvad Christina og Alfonso kan opnå sammen.


Alfonso står stadig til rådighed for hopper. Det vil så foregå hos Christina og Uwe som har TM horses og er vant til store varmblods hingste og stor erfaring af avl af heste. Hoppe ejer kontakter os og vi aftaler nærmere. Det er ikke flere omkostninger forbundet med det, end hvis det havde foregået hos os og hopperne er i proffesionele hænder.


D.07-02-2015. Vi var på hundeudstilling i Fredericia med Django som stillede i Baby klassen.
Han fik følgende kritik : Udmærket propotioner, fint hoved, god hals og overlinie, veludviklet bryst for alder, gode benstammer med gode poter, bevæger sig fint fra siden, trangt bag og kunne være mere parall set forfra, udmærket pels, trivelig temperament.Fik Særdeles Lovende og Bedste baby.
Bevægelserne skyldes nok en uerfaren udstiller og han vokser jo endnu.
En rigtig hyggelig dag, hvor vi fik hygget med Sanne og Henrik Kock der købte Walther ( nu hedder Chanca) 2013 hos os. Chanca har været på mange udstillinger sidste år og fået 8 exellenter ud af 10 udstillinger. Igår åbnede han så 2015 med exellent og reserve cert.
Her er Django afbilledet med sin storebror Chanca.
Fik også en god snak med Birte og Svend fra Kennel Finda.
Det var en rigtig dejlig oplevelse for os og god træning for Django at være på udstilling.


D.29-12-2014. Aros efter vores 1 klasses hoppe Anima og Alfonso RH fra 20-03-2014 er til salg. Han vil være et super sportsemne og avls emne Se under afkom hans succesrige søskende.
Ligeledes sælges hans halv søster Anima, der er ifolet med Alfonso RH. Hun er en dejlig hoppe med en dejlig dyb rød farve. Se på hendes side. Kontakt os ved interesse på 22326472/22392510


D.29-12-2014. Kroggaard ønsker jer alle et godt og lykkebringenden år 2015.
Vi vil gå ind i det med Django som er en af vores egne hvalpe. Han har godt nok det forkerte køn men har fuldstændig stjåldet vores hjerter.
2015 vil byde på hvalpe træning og nok nogle udstillinger.
Vi vil gerne reducere vores hestehold til et minimum, men venter dog to føl til foråret.
Et par haflinger stævner med Marlis skulle der også gerne blive til.


D06-10-2014.Da vi fik så flotte hvalpe sidste år med to domino farvede hvalpe, gentog vi succesen i år igen med Finda Mikkel som far til hvalpene .
Den 6/10 kom hvalpene om eftermiddagen denne gang. Jeg havde ellers regnet ud at det ville passe perfekt at jeg havde aften arbejde den uge da hun altid har født om morgenen eller formiddag. Men nej hun begyndte først om eftermiddagen kl 17 og jeg måtte smutte hjem et par timer, hvor vi så tog imod de første fire hvalpe. Derefter måtte John klare resten og der kom da også fire mere.
de første 6 klarede hun da også på de første tre timer som hun plejer. Da jeg kom hjem til midnat havde jeg hende lige med ude i haven og vi troede at det var overstået, selv om John påstod han kunne mærke mere inde i hende.
Sad så og så lidt tv og kl 01.20 lå der så igen en lille hvalp og 20 minutter efter den kom så endelig en tæve.
Da der ikke var kommet flere kl 03.00 gik jeg i seng og John blev oppe til kl 5.30. Kl 8.00 da jeg stod op fik Bea pludeslig travlt med at slikke sig bagi og desværre lå der så en dødfødt stor fin tæve.
Øv men resultatet var da 8 fine hvalpe og det må vi vidst være mere end tilfreds med.
Der er så tre smukt markerede Domino grå han hvalpe i stil med morfar Finda Baloo og fire sorte med fine lyse aftegninger.


D.17-09-2014. To af vores afkom deltog til Haflinger 2014 DM vandt DM titler . Alganto af Kroggaard i dressur for ungheste og Nanna af Kroggaard i spring.
Alganto vandt sølv i samme klasse 2013 og Nanna var også DM mester i spring 2013.
Begge har været afbilledet med deres rytter Stehanie Bosack og Camilla Jensen i både aviser og ugeblade.
Vi er mega stolte af vores super afkom og deres dygtige rytter.


D.01-06-2014. Har været til haflingerstævne i Bedsted på Marlis af kroggaard.
Det var så vores stævne debut sammen, så vi startede lidt blidt med LD1 og LD2.
Vi red til 68,61% og til 69,05%.
Kun sølle 0,67 % fra førstepladsen.
Marlis var bare dygtig idag og så kun nogle enkelte spøgelser hvilket trak lidt ned. Fik en del kommentarer på om at hun er en dejlig hest. Fin hest stod der da også i kritikken.
De fine billeder er taget af FOTO REBEKKA CHISTENSEN. Super stolt hestemor idag.


D.20-03-2014. Aros af kroggaard ser dagens lys. Smukt hingsteføl efter Alfonso RH og Alima.
De laver bare gode føl sammen. Denne gang med stjerne istedet for blis.
Kontakt os hvis nogen skulle være interesseret i at erhverve ham.


D11-10-2013. Så kom der hvalpe igår formiddag. Bea ( Beana) havde haft en hård nat hvor hun lå og pustede hele natten, men kl 8.00 om morgenen begyndte der så at ske noget.
Hvalpene kom næsten med 12-20 min interval. Den sidste var dog en 40 min undervejs.
Fire sorte med aftegn og hvad skuede vores øje !! to domino farvede !. Bea´s Far Baloo har den farve og den kommer meget sjældent. Kennel Finda har kun haft en i alle deres år efter Baloo, så Birte var noget overrasket.
Der er fem hanner og en hun som er sort med aftegn. Alle har det godt og Bea /Hvalpe blev lige tjekket af dyrlægen.
De er hermed til salg og kan overtages midt December. Interesserede er velkomne til at ringe og blive skrevet op på hvalpe listen.
De sælges DKK registrede og ormebehandlede .
Billeder vil løbende sættes ind på hvalpesiden.


D17-09-2013. Det ser ud til at det er lykkes med parringen af Finda Beana og Finda mikkel. En scanning idag viste hvalpe. Dyrlægen mente mindst fem, men det kan de ikke sige med sikkerhed med stk. antallet. hvis vi vil vide det helt nøje skal der ent røntgen til når hun er 55 dage henne.
Vi var nu ikke helt så meget i tvivl mere, fordi hun gør nogen ting som hun kun har gjordt når hun har været drægtig, men det er nu rart at få det bekræftiget.
Vi glæder os helt vildt. Om en lille mdr. kommer de små.


D.31/8-2013. Alfonso og jeg deltog til DM på Luiselund, dog ikke i mesterklassen. Vi har ikke stillet stævner i lang tid så havde ingen vinder chancer alligevel. vi klarede dog en LA 1 til 61,34 %. Vores ridet var præget af vores manglende rutine hvilket gjaldt os begge to.
Vi hyggede os dog og havde en dejlig weekend sammen med an masse andre haflingere og deres ryttere.

Tre af vores afkom deltog også til stævnet med succes over hele linien.
Nanna af Kroggaard Med Camilla blev Guldmedalie vinder for voksen spring .

Alganto af Kroggaard og Stepahanie blev sølvmedalie vinder i dressur for DM unge klassen.

Nico af Kroggaard var meget tæt på en treide pacering i ungheste klassen, men da der var en delt anden placering faldt treidepladsen væk. Nico gik desuden spring med Andrea`s kun 11 årige datter, der har store ambisoner inden for spring og gav den rigtig gas men havde desværre 4 fejlpoint begge dage.
Vi er ufattelig stolte af at vores Afkom starter så godt ud. De kan nå rigtig langt.


D17-08-2013. Vores hund Bea er blevet parret med Finda Mikkel. Hun kom pludeselig i løb efter tre års afholdenhed. Fristelsen for at få et sidste kuld med hende var for stor. Hun er 7 år, så det er sidste udkald. Efter et besøg hos kennel finda, som er Bea´s avlere forelskede vi os i Mikkel og en beslutning blev taget.
Omkring 14 Oktober skulle vi så forhåbentlig kunne få nogle hvalpe. Meget spændende hvad farver der kan komme, da Finda Baloo, Bea´s far er vildt farvet og Mikkel brun.


D.29-7-2013. Artos er solgt og bor nu på Sjælland. Køber har fundet et super sted til ham, med store folde og er helt vild med ham.
Anima er kommet hjem igen efter et år på udlån. Hun er bare totalt accepteret i flokken igen, som om hun aldrig havde været væk.Hun har været til salg, men vi har valgt at sætte hende i avl fra foråret af.Alima og Alfonso leverer jo kun smukke afkom, så det bliver spændende at se om Alima´s datter Anima og Alfonso kan lave af afkom.


D28/3-2013. Stort flot 1 års hingste plag sælges. Forventet stang 1,5m. Dejlig plag, rolig, kælen og omgængelig.
Flotte bevægelser i alle tre gangarter, efter topforældre : Alfonso R.H og Alima .
Alfonso fik 785,75 point til materialeprøven 2004 hvor han glimrede med 9 i spring evne. Fik 23 (24 højeste) point for sin afkomstsamling 2010. Han avler sine gangarter videre til sine afkom.
Af de til afkomstfremstillede er Odine som blev 1 B 2012 til Kåring og reservevinder, 24 point til det Fynske Dyreskue .
Marlis blev udtaget til elitehoppeskue og er nu statspræmiehoppe i det tyske forbund Schleswig/Holstein og Materialeprøvet 2012, med 753 point.I Schleswig har han yderligere en hoppe der er statspræmihoppe.
Alima er Østrigsk importeret og kåret i Østrig med 77 point. I Haflinger avl Danmark 1 B og reservevinder. Har gået 1 A til verdensudstilling har en kåret hingst i sine afkom og andre der har været kåringsværdige.


D. 25-09-2012. Vores tidligere Odine klarede sig super flot til kåringen i Haflinger avl Danmark. Hun blev sørme 1 B hoppe og reservevinder. Odine er efter Alfonso og har også fået 8 og 9 taller i gangen og fik 8 i helhed.
Vi er meget stolte over vores Odine som vi købte som 1 års plag for at hun kunne deltage i Alfonso`s afkomst fremstilling. Odines Ejer Marlene er meget aktiv med hende. Har vundet placeringer til deres første to stævner og til Fyns dyreskue opnåede Odine 24 point.Tillykke herfra til Marlene der gør er super godt arbejde med Odine.
Malthe blev så yderligere Vinder som Årets dyreskue haflinger med hans hoppe Anja på første pladsen og hans et års plag efter Alfonso og Anja på anden pladsen.Han deltog også I Padenstedt til ungheste skue med 1 års plagen, som der blev vinder af klassen. Tillykke til Malthe herfra.

D.07-06-2012. Marlis bestod materialeprøven i Lurshau i Tyskland med braour. Hun var den bedste gående haflinger i rideprøven med rene 8 taller. Gangen var kun overgået af en tysk sports pony .
Selv De seks haflinger fra Padenstedt kunne ikke slå hendes gang. Hun klarede også springningen flot. Vi er meget stolte over at vi som lille avler har præsteret så god en haflinger og er glade for at vi fik hende sendt afsted,
Hun er nu statspræmiehoppe og kan blive statselitehoppe hvis hun får tre gode afkom. ( billderne er af ældre dato, da vores billeder ikke blev til noget på dagen.)


D.24-04-2012. Så kom Alfonso´s og Alima`s føl til verden. Det blev et stort langbenet hingsteføl. Den blev født kl 01.00 i nat. Igen ikke megen søvn, men pyt det bliver nu langt opvejet af den oplevelse det er at se hvor knytningen mellem hoppen og føllet opstår.
Altid en oplevelse og gudskelov gik det fint i år. Man står bare og ser på de lange stylter og tænker , den kommer da aldrig op og stå på dem og vups så løber de bare rundt.
Vi lavede hul på fosterhinden, om den selv var sprunget ved vi ikke, men da vi mistede et stort hoppeføl sidste år på den konto.


D.30-03-2012. Efter Mange og lange overvejelser, har vi truffet en alvorlig beslutning. Nico bliver kastereret i næste uge. Vi kan ikke se nogen fornuft i at stille ham færdig som kåret hingst her i 2012, med de vilkår der er for avlen i disse krise tider. Med et bedæknings tal på 27 i foreningen kan det vist ikke siges mere til det. Der har ikke været nogen forespørgelser på bedækning ved ham, så vi håber ikke vi fortryder det senere hen.
Han vil være til salg for 25000,- som vallak og vil blive en rigtig dejlig og smart ridehest.En af Danmarks flotteste vallaker. Kvalitet stemplet har han fået med sin et års avls godkendelse.


D.22-12-2011. Stutteri-Kroggaard ønsker alle en glædelig jul og et godt og lykkebringende nytår. Igen i år kan vi se tilbage på et succesrig år, hvor Nico fik sin 1 årige avlsgodkendelse.
Marlis blev desværre skadet inden materialeprøven så hun ikke kunne deltage 2011, men hun er tilmeldt 2012.
Alfonso og jeg opnåede en førsteplacering i LB 2 og Marlis fik i sin debut som stævne hest med en anden placering i lc 1 med Christina som rytter. Placeringrene lå i Haflinger sports regi.
Håber at se mange af jer i det kommende år i avlen, såvel som i sporten. Alfonso står til rådighed som avlshingste 2012.


D.11-12-2011 Deltog vi i Haflingersports julehyggetur på Revsø rideskole. Jeg havde taget Anima med, så hun kunne prøve at komme i byen selv. John kørte med på hestevognen sammen med Lars Dau og en flok andre medlemmer.
Hanne var rigtig flot i hjemmesyet nissetøj. og der var mange der havde pyntet deres haflinger med rødt. Da haltede vi nok lidt bagefter. Anima gjorde det rigtig godt og travede fint med de andre. Turen var måske lige lang nok for hendes kondi niveu, så hun var træt til sidst. Hun er bare så nem at have med i byen. Går lige op i traileren og tar alt som det kommer.
Da vi var inde i cafeteriat og hygge, stod hun i traileren og spiste sit hø. Det var så første gang hun var blevet parkeret i længere tid i den og det tog hun fint.


D.29/9-2011 lykkes det Nico at bryde ind til Alfonso på folden. Vi har aldrig turdet at prøve at lukke dem sammen men det sørgede Nico for, da han ikke gad gå på ridebanen ved siden af mere. Det går faktisk bedre end vi havde troet muligt. Selv om de legede lidt voldsomt ind imellem var der ingen skader. To hingste sammen en fryd for øjet.


D.27/8-2011 var vi til kåring i Fredericia. Vi havde selv vores 3 års hingst Nico af Kroggård med ,så det var meget spændende om han ville blive avlsgodkendt. Det er sådan at man skal stille en hingst to gange. Første gang opnår man en et årig avl tilladelse og året efter kan den så opnå den endelige kåring og efterfølgende skal den bestå en materiale prøve.
Vi måtte jo vente hele dagen på resultatet, da det altid kommer til sidst, men spændingen blev udløst og han fik sin et årige avls tilladelse. Han er en dejlig let hingst med en lækker gylden rød farve. Gode gangarter. Han er blevet let tilredet her inden kåring og går med en fin holdning som falder ham narturlig let og en god bæring og god bagparts aktion.
Så nu kan vi tilbyde bedækninger til foråret med både Alfonso og Nico.


D.10/07-2011. Alfonso og jeg deltog igen i år til haflingerstævne i Haderslev. Vi havde igen en dejlig dag sammen med en masse andre haflinger. Alfonso havde ikke været så meget igang på det sidste da jeg har haft ryg problemer. Vi reducerede til LB2 klassen. Vi fik en første plads med 65,56 %, så det gik helt over mine forventninger.Sidst red vi klassen til venskabs stævne i Augustenborg Rideklub til 61,13 %. Alfonso gik rigtig godt og var helt koncentreret om opgaven.
Vores stævner har virkelig udviklet sig og der er kommet mange dygtige rytter der rider til gode procenter. Samtidig vokser gruppen i de laveste klasser, så der er mange haflinger ryttere der vover sig ud til stævnerne og dygtig gøre sig. Rigtig dejligt at opleve at alle gerne vil være med uanset hvilke ambitioner man har.


D. 16/4-2011.Var vi til haflinger stævne med Marlis og Alfonso på Ridecentret Luiselund ved Haderslev. Det var Marlis`s første stævne. Hun blev redet af Christina i en lc 1 uden galop og de klarede sig flot med 64 % , som udløste en anden placering. En rigtig storartet start på hendes dressur karriere. Alfonso var meget i hingste humør og havde svært ved at holde koncentrationen, så vores bedste ridt blev 59,63 % i Lb 2. Dagen efter stævnet viste det sig da også at Marlis var høj brunstig, så måske var det medskyldig i hans vrinsken efter hende.
Som altid en hyggelig haflinger dag og vi ser frem til det næste stævne i juli på pony rideskolen i Haderslev.


D.03-4-2011.Sorgens dag, da Alima mistede sit føl kl. 06.00 her til morgen. Trods overvågning lykkes det os ikke at være der under folingen. En syg hund har i tre dage holdt os vågen + overvågning af Alima , gjorde at vi ikke fik kigget først på morgenen.Havde elleres kigget til hende hver time. Et stort hoppeføl lå død i hammen. Rigtig synd for både hoppe og føl, men desværre noget mange avler oplever. Vi har egentlig aldrig været så urolige for at det skulle ske, for fosterhinderne har altid været sprunget på de fødsler vi har overværet. Vi har aldrig skulle hjælpe efter, men har altid prøvet på at være tilstede. Hvis nogen inden for de næste dage mangle en ammehoppe, så står Alima med et spængfyldt yver.-

<

D.02-01-2011. Så er vi kommet ind i 2011. Vi kan se tilbage på et godt haflinger år, hvor der har været en del flotte resultater. Marlis blev forenings præmie hoppe og skal lige igennem en materiale prøve her i år for at blive elite hoppe i Pferde stammbuch. Hendes fabelagtigt gang i alle tre gangarter blev fremhævet af dommerne, som værende så god at en del varmblods heste ville være misundelige
Alfonso fik som den første hingst i H.A.D 23 point for sin samling til kåring 2010. Alle udmærkede sig med fine bygninger og flotte gangarter.
Anima blev kåret med gode tal og var treide placeret i oprangeringen ud af 22 i klassen, skarpt efterfulgt af Mari skov og Nanna af kroggaard som nr 4 og fem, begge afkom efter Alfonso.
Det er yderst tilfredsstillende at få bekræftiget at vores avl både fra Alfonso og vores udvalgte købs/import haflinger, har vist sig at være af top kvalitet. Galleriet er opdateret med billeder af afkom.


D.30-12-2010. Nyt er der ikke meget af andet end vi er indhyllet i sne på als og det ikke er til at komme til ridehallen p.g.a glatte veje og snemasser.
Hjemmesiden har været nede i en mdr.tid, da den var nødt til at løbe ud, for at vi kunne få domænet over i vores navn.
Vi havde en til at lave vores hjemmeside, som oprettede domænet i sit navn.
Manden er flyttet og ikke betalt domænet, har vi kunne overtage domænet ved at lade det løbe ud her før jul, for så at kunne overtage domænet i vores eget navn.
Nu skulle det gerne køre uden problemer, da vi selv har fingeren på pulsen.
Ærgerligt for nu er vi ikke så nemme at finde under søgemaskinerne, da vores hjemmeside ikke har været brugt i så lang tid.
Det går fint med hestene. Alima er ifolet med vores hingst Alfonso igen og vi tror vi kan se at hun er med føl. Så vi håber på et lige så smukt føl, som Alganto var.
Ønsker alle et lykkebringende nytår 20011.
Galleriet er opdateret med nye billeder af hingste fremstillingen.


D. 22/8-2010 Var vi til Hingste Afkomst fremstilling med Alfonso og til Kåring af Anima i Hinnerup ved Århus. Det var en lang dag, som startede kl. 03.30 med læsning af fire heste. og hjemkomst kl.22.00 om aftnen. Det gik nu rigtig flot. Alfonso fik 23 point (24 er det højeste) for sin samling.
Anima blev oprangeret som nr. 3 efter bedømmelsen, med to Alfonso afkom lige bag sig, som nr. 4 og 5. Det var Mari Skov og Nanna a Kroggård.Vi var yderst tilfredse med hopperne udefra,. De var alle fremstillet i fin facon. Det var bare dejligt at se hvor Alfonso`s gode gangarter går igennem i avlen . Anima blev 2 A , men var meget tæt på 1B med sine fem 8 taller og fire 7 taller, kan man sige.Der var meget at se til, med fire heste, men de opførte sig fint. Hopperne var lidt stressede efter den lange køretur og de kunne godt have haft brug for en pause før målingen. De har ikke været kørt så meget, så vi var lidt spændte på om de ville op i traileren, da vi skulle hjem. De løb nærmest op i traileren så ingen problemer der.
En meget trættende men begivnhedsrig dag, men det betyder ikke noget når succen er hjemme.


D.26/6-2010. Vores tæve Beana der var scannet ikke drægtig, fik så alligevel en hvalp, d. 24/6-2010. Hun startede med at trave gulvet tyndt kl 03.00 om natten og gik i fødsel 6.15 ca. Da hun havde presset i 3 kvarter, med meget forskellige intervaller, vidste vi at der var noget galt. Hvalpens ben stak ud, men smuttede hver gang tilbage, og vi kunne se at fosterhinden var sprunget.
Afsted til dyrlægen i en vis fart og da vi ankom var benene så så langt ude at de blev ude, men så skete der heller ikke mere. Dyrlægen måtte med megen kraft hive hvalpen ud, som vi ikke længere regnede med var i live. Det viste sig så at den var med numsen først og gudskelov begyndte den at hive efter vejret. Det var lidt svagt, så den fik lige et koldt bad under vandhanen, og så kom der ellers liv i den lille hanhund.
Lille som lille, den vejede så 480 gr, hvor de andre hvalpe vi fik sidst vejede 285-300 gr. Igår vejede den så 555 gr og idag 615 gr. Så han har travlt den lille mand, med at blive stor men han har jo også hele mælkebaren for sig selv. Beana er bare så glad for sin hvalp at hun ikke er til at få til at forlade sin kasse.
Der kommer bedre billeder, når jeg engang må få lov at låne den lille basse, men lige nu er hun helt åndsvag, når vi vil låne den lidt.


D.17/6-2010.Vi har valgt at stille Marlis a Kroggaard i Pferdestammbuch Shleswich/Holstein Danmarks afd. til kåring i Rødekro. Det har hun så været idag, og fik en flot kåring, med beskrivelse der omfattede ord, som stor rammet hoppe , der er sat godt sammen, med god overlinie. God skridt . Fantastisk trav, der sjældent er set på en haflinger. Rigtig god galop .
Hun blev kåringsvinder ( over sportsponyerne ) og er udtaget til at gå videre til bedømmelse i Padenstedt til elite hoppe skue d. 3 juli. Der får vi så den endelige beskrivelse og tal.
Så vi må af Tyskland d. 3 juli i stedet for til haflingerstævne, så vi håber så at vi kan deltage til stævnet om søndagen, d. 4 juli. Vi er bare så stolte af hende. .


D.19/12-2009. Så kom der sne på Als også. Heste og Hundene er helt vilde når de kommer ud. Sjovt at se Akita se sit første sne. Alganto er rejst til Haderslev, så det blev Hannes fornøjelse at opleve ham reagere på sit første sne. Han har det fint, med hans søster, selv om hun ikke er helt vild med ham. Alganto og Asalie på hestbillede til højre.
Sneen har sat en forhåbentlig kort stopper for vores kørsel til rideskolen, hvor vi var kommet godt igang, med at gøre os klar til den næste stævne sæson, hvor vi gerne skulle være meget mere aktiv i 2010.
Marlis er købt tilbage, da hendes ejer har besluttet at sælge hende p.g.a helbredsmæssige årsager. Vi er glade for at have hende tilbage. Vi måtte aflive Nellis for en mdr. siden p.g.a en kronisk skade i kodeleddet, meget sørgeligt men det eneste rigtige at gøre, da hun gik med konstant smerter. Det varmer at Marlis er her hos igen og vi glæder os til at kunne komme igang med en let tilridning i foråret. Hun bliver en himmelsk dressur haflinger, med den flotte gang hun har.
Alle vores hjemmeside besøgende ønskes en rigtig god jul og et godt nytår.
Vi skifter ny internet udbyder, så hvis vi ikke kan træffes først i det nye år på mail så findes fejlen der. .


D.19/12-2009. Så kom der sne på Als også. Heste og Hundene er helt vilde når de kommer ud. Sjovt at se Akita se sit første sne. Alganto er rejst til Haderslev, så det blev Hannes fornøjelse at opleve ham reagere på sit første sne. Han har det fint, med hans søster, selv om hun ikke er helt vild med ham. Alganto og Asalie på hestbillede til højre.
Sneen har sat en forhåbentlig kort stopper for vores kørsel til rideskolen, hvor vi var kommet godt igang, med at gøre os klar til den næste stævne sæson, hvor vi gerne skulle være meget mere aktiv i 2010.
Marlis er købt tilbage, da hendes ejer har besluttet at sælge hende p.g.a helbredsmæssige årsager. Vi er glade for at have hende tilbage. Vi måtte aflive Nellis for en mdr. siden p.g.a en kronisk skade i kodeleddet, meget sørgeligt men det eneste rigtige at gøre, da hun gik med konstant smerter. Det varmer at Marlis er her hos igen og vi glæder os til at kunne komme igang med en let tilridning i foråret. Hun bliver en himmelsk dressur haflinger, med den flotte gang hun har.
Alle vores hjemmeside besøgende ønskes en rigtig god jul og et godt nytår.
Vi skifter ny internet udbyder, så hvis vi ikke kan træffes først i det nye år på mail så findes fejlen der. .


D.8/11-2009. Så er næsten alle hvalpe kommet ud i deres nye familier, untagen Akita, som bliver hos os. Har fået tilbagemelding fra alle at de har overstået første nat fint uden det store piven og er faldet godt til. Håber på at få billeder af dem når de er vokset sig større.

Vi har været til haflinger EM i italien, som tilskuer og supporter, den 23-24-25/10-2009. Det var en stor oplevelse at følge vores deltager i deres deltagelse af dressur og spring. Stor inspirtation til selv at kvalificerer os til næste EM , som finder sted i Tjekkiet i 2012.
Danmark var faktisk stort repræsenteret i sammelingning med de store lande , som Tyskland, Italien og Østrig. Hanne Bosack som har redet Alfonso i flere mdr. og til hingstefremvisning i Padenstedt i Tyskland, fik flere 5 placeringer på hendes Haflinger Hoppe Anna og en samlet femte placering. Rigtig flot Hanne og et stort Tillykke . Se mere på www.haflingersport.dk . Hanne på billedet til venstre øverst og Marianne Heilsberg til højre, For neden venstre Malthe Ebbesen og til højre Monica Jørgensen .
Stor anerkendelse til alle deltager, som kæmpede stort og flot og tog den anstrengende tur til Italien. Helt sikkert en stor oplevelse, der kan bygges vidre på. .


D.18-10-2009. Så er hvalpene ved at være otte uger og ved at være klar til at flytte hjem til deres nye familier De er alle blevet chip mærket og sundheds tjekket ved dyrlægen, som synes det var nogle flotte hvalpe . De kender godt deres madtid og den er ikke nem at sidde overhørig, for så har man seks par øjne der tigger.


D.30-9-2009. Så er hvalpene fem uger. Der skal ske noget og der er fart over feltet. De tigger om at komme ud af deres kasse så snart de ser os. Nu har de så også været ude i den store verden De tar så lidt for megen af vores tid, så det går lidt ud over hestene. Det bliver ikke til så megen ridning, men det må vi så tage op igen, når de små er flyttet hjemmefra om tre uger .


D.13-9-2009. Så er hvalpene blevet større og er her på billederne knap tre uger De er bare så kære og slet ikke til at se sig mætte på..


D.25/08-2009. Så kom Bea´s hvalpe endelig og det blev 6 stk leve dygtig hvalpe. Se mere under hund siden.


D.05/07-2009.Alfonso og jeg deltog igen i år til haflingermesterskabs stævne i Haderslev. Vi havde igen en dejlig dag sammen med en masse andre haflinger og deres ryttere. Dejligt at se så mange smukke haflinger samlet om sporten. Lørdag aften var vi en masse samlet til fælles spisen, hvor der blev hygget og snakket til langt ud på aftnen.
Vi stillede la 2 i år, som vi blev godkendt i med 55%. Klassen vi egentlig var klar til var lb 2, men der var desværre ikke nok senior rytter til klassen. Derfor prøvede vi springet til la én og var da også godt tilfreds med resultatet i betragtning af at vi kun havde øvet kontra galop og bagpart vendinger i 5 dage.
Alt i alt en dejlig dag og et godt stævne, som vi helt sikkert vender tilbage til næste gang.
Vi glæder os til vores tur til Meran d. 23/10 -25/10 hvor vi vil bakke vores EM deltager op.


D.16/6-2009. Venstre billede er Honey´s føl medens hun er på besøg hos os.Hun er 14 dage gammel. Også hun er blevet en fin langbenet pige. Desværre fik jeg ikke taget af Hollywoods datter.
I midten og til højre et par gode af Alganto, som er det absolut smukkeste føl vi selv har avlet her på Kroggaard til dags dato. Han er 14 dage gammel på billedet her.


D.01/6-2009.Så kom Alima med sit Alfonso føl i går aftes kl 21.00. Det blev et flot stort hingste føl. Lange ben og høj, som var hurtigt på benene og utrolig kvikt, det var bare lige lidt svært at styre de lange ben i starten.
Kan man ønske sig en bedre afslutning på en stævnedag, hvor Alfonso og jeg red en LB 2 til 61,12 % til Ridestævne i Augustenborg ? Dejlig dag.


D.15/5-2009.Der er kommet flere Alfonso føl til . Lisette fik sin lille Albert d.8/5, Agena med sit hoppeføl fra d.7/5 og Hermeline med sit hoppeføl 15/5 er de bare ikke skønne, alle store med lange ben. Modtager gerne flere billeder fra kommende føl


D.5/5-2009.Så er der kommet de første Alfonso føl. Her er et hingsteføl efter Varusa i fuld vigør 24 timer gammel. Vi venter selv et til omkring 1 juli som vi er meget spændte på , da det vil være vores første føl efter Alima og Alfonso.Marlis er blevet solgt og bor kun lige et par kilometer herfra.


D. 26/7-2008 har Alfonso og Jeg deltaget i Haflingerstævnet i Haderslev. Vi havde en rigtig hyggelig Weekend sammen med mange andre dejlig haflinger og deres rytter/ ejer.Ukendte og kendte hoveder som vi fik en god snak med og hyggelige timer. Vi ankom fredag for at få de sidste ting på plads, da vi har været med til at arrangerer stævnet. Vi fik redet hestene om aftnen, hvor efter vi sad og hyggede med grill mad indtil sengetid. Om lørdagen gik det så løs, med stævnet kl. 10 og det forløb rigtig godt.
Vi kan ikke prale med placeringer, da vi nok mangler nogen stævne erfaring og Alfonso var meget optaget af at være sammen med så mange dejlige hopper, havde lidt svært ved at holde koncentrationen. Der var mange henne og tilkendegive at de synes han er flot og en dejlig hingst og vi red da også til flere procnter end i 2005.
Vi har nu lidt planer om at stille nogle flere stævner, så vi kan være lidt bedre forberedt til 2009, hvor der gerne skulle planlægges at holde et nyt stævne i foråret.
Så haflinger venner bak om et stævne i 2009 og gør jer klar til et hyggeligt stævne hvor der kan rides programmer, så alle kan være med , lige fra nybegynder, som erfarne stævneryttere.
Hold øje med Haflinger sport hjemmesiden. www.haflingersport.dk

<

D.25/5. Har modtaget billeder af Nanna af kroggård, som har deltaget i følskuet i Brovst, hvor hun blev bedste 1 års ud af 18 stk med karakterne 99879 og 9 i helhed. Derudover blev hun reserve i "bedst in show" ud af 52 stk.Rigtig flot og vi er lige så stolte som Malthe der er hendes ejer og gør et fint stykke arbejde med sine haflinger.

D.5/4 fik vi et hingsteføl efter Alima, som ikke gav os det mindste tegn på hvornår hun ville fole. Der var ingen voks propper, så vi måtte pænt vente til det passede damen. Alt gik vel og det er et utrolig frisk føl, der var hurtig på benene og kunne galoppere rundt om sin mor en time senere. Han er meget menneske glad og har gået hen til os fra første kontakt.Ham skal vi nok få mange sjove timer sammen med.Det bliver spændende og se om han bliver et hingst emne.Her er han ude tre timer gammel.


.D.30-3-2008 Var Anima tilmeldt til et års kåring i DTH,da hun er import fra Østrig. Hun var flink til at gå i traileren, selv hun ikke er blevet transporteret siden vi hentede hende i Østrig sammen med hendes mor. Hun fik lidt stress mave på turen , så vi måtte lige starte med at vaske hale igen da vi ankom. Hun var utrolig nem at have med og affandt sig med uroen uden den smittede af på hende. Hun var nok lidt træt, da det blev hendes tur til bedømmelsen, men klarede sig fint og fik 73 point. Der var to som fik 74 point , så sammenlignet med det lå hun i den gode ende.
D.16/1-2008. Har lige modtaget materiale og billeder af Alfonso´s første fødte datter Luise, som lige er blevet Elitehoppe i Tyskland efter at have bestået materialeprøven i Negernbøtel Schlewig-Holstein.Hun aflagde den for enspændervogn, hvor hun brillerede med at få højeste point i kørsel i terræn og blev dermed bedste hoppe for vogn med et gennemsnit på 7,75. Hun er ejet af Alfons´s avler Sonke Hansen i Silberstedt og er blevt kørt til af Hans Tiedemann i enspænder, tospænder og firspænder, hvor hun har vist stor villighed og kapacitet. Hans Tiedemann kørte hende også til materiale prøven. Sonke er meget stolt af hende og det er vi selvfølgelig også over at vores hingst har avlet så godt.D.07-07-2007 deltog Alfons´s datter fra første årgang til elite hoppe kåring i Padenstedt i Tyskland. Hun blev vinder i hendes klasse og går vidre til materaleprøve, i Tyskland. Hun blir til dagligt trænet for vogn af en bekendt til Sonke Hansen der ejer og har avlet hende. Føreren af spandet er glad for at han endelig har fundet en haflinger der gang mæssigt kan følge hans egen hest, der også har en stor gang.

Vi deltog igen i år til Landsskuet i Herning med vores avlshingst Alfonso. Sidste år som var vores første år i Herning havde vi vores hoppe Natasja med, der på det tidspunkt var 2 år. Hun fik 23 point, hvilket var rigtig flot af en 2 års. Alfonso har jo været gennem hele møllen med kåringer og godkendelser, så han er jo stillet til en del fremvisninger. Det var nu alligevel en oplevelse at tage ham med til landsskue.
Vi ankom lidt sent torsdag 21.55 og nåede lige dyrlæge tjekket, fandt hans boks og fik ham bundet. Vi var spændte på hvad han ville sige til det, da han ikke er vant til at stå bundet i længere tid (hingste var påbudt bundet). Helt tilfreds var han godt nok ikke, men den første nat gik da uden at han fik problemer med tovet, og vi kunne sove roligt næste nat. Fredag kl.9.00 var vi inde at få bedømmelse af hestene. Alfonso fik 23 point og en meget positiv omtale under den senere præsentation. Han blev indstillet til konkurrencen "bedste hingst", hvilket han så ikke blev, i såfald skulle vi have øvet mønstringen lidt mere, da det var en stor del af bedømmelsen.
Lørdag fik han tildelt ærespræmie i den store ring, så stolte var vi. Han tog det hele med passende ro og virkede som om han synes det var sjovt at være udstillingshest.
Jeg var så nede og ride ham hver aften på den store grusbane, så han kunne få rørt sig og det var dejligt at opleve at han ikke lod sig påvirke af højtryksrensere som køerne blev spulet med og legende og larmende børn der synes det var sjovt at råbe i mikrofonen. Udover at man får en bedømmelse af sine heste er der en rigtig god stemming på et sådant skue. Der er meget at se og mange shows og opvisninger med de forskellige racer.
Haflingerne var præsenteret med 8 stk i år og alle fik gode bedømmelser. I vores forening hygger vi meget nede i stalden og snakker med mange om vores heste. Fredag aften slår vi bordene sammen og laver et fælles spisen på stald gangen. I år blev kl. kun 02.00 inden vi kom i seng, så er man da godt nok lidt træt når man står op og muger ud kl 06.00, men det må man så indhente når man kommer hjem. Det næste der skal ske er at vi skal have vores to hopper Natasja og Morena kåret i Jelling.d.3/9.2006