Den 17-11-2018 kom Daizy´s og Django´s hvalpe til verden. Det gik fint og de lå alle jævnt i fødselsvægt. ca 350 gr gennemsnitnig
De er alle sunde og har fordoblet deres fødselsvægt.

Hvalpene tre en halv uge gamle.Spiser selv og er begyndt at lege.


Hannerne og deres aftegn. Nu 14 dage gamle.

Så kom hvalpene efter Finda Beana og Finda Mikkel her d. 6/10-14.Bea som hun kaldes i daglig omtale har A hofter og er fri ved øjenlysning. Finda Mikkel har også A på hofter og er fri for øjensygdomme. kennel Finda har været en del på udstillinger i år med Mikkel hvor han har fået exelent og vundet flere klasser.
De lavede så fine hvalpe sidste år at vi gentog succesen, og der kom da også 8 fint aftegnede hvalpe. Der er syv hanner og en enkelt tæve. Tre domino farvede grå i stil med Morfar Baloo og fem sorte med fine lyse aftegn.
Af sidste års kuld er to aktive i udstillinger hvor de klarer sig fint med exelent og vundne klasser
Hannerne vil kunne overtages midt December for hvalpe købere.
Der vil løbende komme billeder ind af dem på denne side efterhånden som de vokser til.Se evt. på www.Finda.dk for flere oplysninger på Finda Mikkel.

Vi er nu 6 uger.Genboen kom og fotograferede os fordi vi er så søde !!
Vi er rigtig meget ude og lege og falder om af træthed når vi kommer ind, det er bare lidt træls at madmor har sat ekstra kyllingetråd op, så nu kan vi kravle igennem maskerne mere.
Vi vil så gerne lege med vores storbror Balko, men han er lidt skrap.Det respekterer vi 5 min af gangen.


Vi er nu 5 uger og ganske bedårende alle samme. Vi kommer ud hver dag og det elsker vi.
Vi piver hver gang vi skal ind og det var lige så sjovt.Vi stor trives alle sammen.


Vi er nu 3 ½ uge. Har fået ormekur og bavdr!! det smagte grimt.
Vi får mad ved vores madmor for vores mor sparer lidt på mælken.
Vi leger meget med hianden når vi ikke sover.
Så er hvalpene 2½ uge. De trives fint og er begyndt at gå på deres ben. Dem der ligger lidt efter de andre med vægten har nemmest ved at gå og de tykkeste klunter lidt mere.
De mister balancen når de bliver for ivrige og tumler rundt. De bider lidt i hianden i de første små forsøg på leg. De vågne timer er dog stadig begrænsede.Så kom vores hvalpe i går. 10-10-2013. Tre dage før end vi havde forventet.Fødslen gik godt og hurtigt. Hvalpene kom med 12-20 min afstand. Den sidste kom dog efter 40 min´s venten. Vi var meget overraskede over at der kom to Domino farvede. Meget sjældent forkommende fave.
Bea´s far Baloo har den farve. Kennel Finda har ikke haft den farve mere end en gang efter Baloo i alle de år de har avlet lapphunde og så får vi to på en gang.
Interesserede Halve køber er velkomne til at ring og spørge ind til racen og evt. blive skrevet op til hvalpe.
de vil være klar til overdragelse midt December.
Sælges DKK registrerede og orme behandlede. Der vil blive sat løbende billeder ind på denne side.

Vi venter Hvalpe omkring 14 oktober 2013 , hvis parringen med vores Bea og Finda Mikkel er lykkes. Dejlig hanhund med et super godt temperament og med AA hofter, lige som Bea . Håber på lidt forskellige farver denne gang. Se mere om Finda Mikkel på kennel Finda hjemmeside www.finda.dk

Beana er mor til Balko og Caius er faren.Det er Caius på billederne .Caius var en rigtig dejlig hanhund , rolig og behersket temperament. Balko har fået meget efter Caius, der desværre er død nu.Se ham på kennel Finda hjemmeside www.finda.dk

D. 18/4-2011. Balko 10 mdr . Han er lige blevet kastereret. Det gik godt bortset fra nogle komplikationer med at han ikke ville tisse bagefter, så han måtte tappes et par gange for urin. Nu har han det bare fint igen og der er absolut igen forskel at mærke på ham. Han er super glad hund og er ikke blevet underdaning over for mor eller noget.Han er bare vores hund. Her da han var syg hang han bare på os, for at finde trøst.
Han elsker at komme med os ud at køre, bare han kan være sammen med os er hele hans verden ok.Han er rimelig lydig og bliver på vores grundstykke selv om der ikke er fuldt indhegnet. Det gør de begge to.

d. 30-12-2010. Balko er nu 6 mdr. Han har udviklet sin helt egen personlighed. Han er en rigtig kærlig hund. Han er dejlig rolig og gøer ikke meget. Han er glad for at møde andre hunde og elsker at komme med far ud og køre. Han kan godt blive uvenner med sin mor, hvis der er noget de begge vil have, for tiden hvor han trak sig er forbi. Han er allerede to cm. højere end sin mor og vi kan se hans pels vokse i længden for hver dag der går.

d. 14-11-2010. Balko er nu 5 mdr. Han er nu ved at være et rigtig nusse hoved.Han fortæller os altid hvad han gerne vil. Hvis han vil ud, eller er sulten, hvis vandskålen er tom, så bliver han ved indtil vi fostår hvad han mener.
Han elsker at være i haven, når vejret er derefter. Især søen er et hit, selv om mor Bea sommetider skubber ham ud i vandet i leg.
Han er godt i gang med at blive socialiceret med andre hunde, her får Ludwig en tur. Han er stadig lidt utryg, når han møder nye hunde, men det går bedre for hver gang. Heldivis har han ikke mødt nogen skrappe hunde endnu. I det nye år skulle han gerne være så selv sikker at vi kan tage til hunde træning, uden at han går i chok over alle de nye bekendskaber.

d. 20.10-2010. Balko er nu 4 mdr. Han er næsten lige så stor som sin mor. Vejer 13 kg ca.Nu er der lidt mere ligevægt under legen med mor Bea.

d. 1/9-2010. Balko 10 uger. Han er en rigtig gavtyv, altid klar til skæg og ballade. Udvikler sig rigtig fint.
Han er rimelig renlig, hvis bare han har fri adgang til haven, så bliver der besørget derude.
Han sover fint i sin hundekurv ved siden af sengen og er endelig blevet god til at sove en hel nat igennem. Beana leger meget med ham og er blevet mere flink til at holde ham med selskab i hans afgrænsede del af haven. De har rigtig megen fornøjelse af hinanden.

d. 11/8-2010. 7 uger er Balko nu og vejer 5 kilo. Nu går det lystigt derud af det meste af dagen, der er ikke så mange sove pauser mere. Han sover bedre om natten og kan godt vente med at vække os kl. 7.00. Sikke en luksus at kunne sove "længe" til kl. 7.00 i sin ferie. Sådan er det jo at have børn :-).
Nu har jeg vejet ham så mange gange at han befinder sig godt på vægten som man kan se. Han ser næsten ud som om han siger : jeg vejer lige mig selv er det i orden ?. Tænderne klør meget lige for tiden, så når han begynder at tygge i alt møblementet, får han lige et tørret øre at tygge i. Han er ikke så god til at sidde stille på armen, men ind i mellem er det okay at ligge i arm.
Ørerne står fint op nu, og han ser i hele taget ud til at blive en meget fin lapphund.

d. 4/8-2010. Så er Balko 6 uger . Har ikke lige fået ham vejet, men for tre dage siden vejede han 4 kg, så han tar fint på. Han spiser fint sit foder nu og er efter hånden ved at forstå at det ikke hjælper at plage sin mor om mad mere. Han har fundet ud af at køleskabet indeholder mad. Han får en lille lækker bisken ved siden af sit hvalpefoder.
Han er meget livlig nu og aktiv. Har lidt svært ved at sove længere end til kl. 6.00, så da starter en mands koret for at blive lukket ud af kassen, som han stadig insisterer på at ville sove i om natten. Så der er ikke noget med at sove længe i ferien, det skal Balko nok sørge for.
Der er fri adgang til haven, efter den er blevet begrænset indhegnet, så nu går det lystigt ud og ind. Der er ikke meget grisseri på gulvet, han er meget flink til at lave udenfor.

3,7 kg kan vi præstere 5 uger gammel. Bea har nu lukket for amme stuen, men lader sig en sjælden gang 1-2 gange i døgnet overtale til en lille sutte tår. Man er jo meget ihærdig og kan godt finde på at prøve at knurre mor på plads og når det ikke hjælper kommer det ynkelige piven.
Han er faktisk meget renlig og har flere gange selv gjort opmærksom på at han gerne vil ud og lave på græs plænen. Der kan man tydelig se hvor stor betydning det har med en tidlig prægning med faste rutiner. Det er så meget nemt med kun en hvalp kan man så sige.
Han løber nu hvor vi har sommerferie frit sammen med Bea det meste af dagen. Når han skal sove vil han dog stadig gerne over i sin hvalpe kasse. Han kan godt stå og hoppe op af kassen, for at se om han ikke lige selv kan komme derover.Det sker dog at han lægger sig ved Mor Bea.

Så er Balko 4 ½ uge og vejer 3100 gr . Han har flere vågne timer og det kan ikke gå stærkt nok med at komme ud af kassen.Dog kan han fint finde ind i nærheden af sin kasse, for det er det eneste sted han kan finde ro, inde hos hans mange bamser, når han bliver træt og vil sove..
Han vil ikke rigtig spise andet end sin mor, men hun gider ham ikke så meget mere. så vi håber han snart interesserer sig for noget andet mad. Nu har han jo en god vægt af sin alder, så det sker nok ikke noget ved at han ikke får helt så meget lige nu.

Balko er nu på disse billeder 3 uger og vejer 2500 gr.. Han er meget fremmelig og løber fint afsted på alle ben kommer glad hen og kan logre med halen. Han mangler jo nok lidt noget selskab, men han er god til at lege med sine bamser og bamserne må jo så aktiveres lidt, så der kommer noget modspil. Bamserne er også rigtig gode at sove sammen med. Han ligger altid sammen eller under en af de store bamser og sover. Han trives rigtig fint og er meget stor af sin alder.

Bea´s og Caius fik en stor hvalp sammen på 480 gr, som måtte hjælpes til verden ved dyrlægen. Det gik gudskelov godt og lille Balko stor trives, alene ved patten. Han vejer 14 dage gammel 1600 gr. Han er begyndt at rejse sig lidt på benene , men ellers er han en kravle hvalp endnu.
Hans far døde desværre kort tid efter parringen med Bea, til stor sorg for Birte og Svend Åge, fra Kennel Finda, hvor han havde sær status p.g.a sit fantasiske omgængelige sind. Han kunne gå med alle hunde . Hunhunde med hvalpe og tog sig pænt af ny indkøbte hvalpe. Vi håber at Balko arver hans fars dejlige sind. Det kunne godt se ud som om han har arvet noget udseende, med det dejlige brede hoved han ser ud til at få.

Fidelis Mikko er hanhunden som er far til vores A-kuld med Beana . Han blev hentet som hvalp i Finland. Både Beana og Mikko er avls- godkendte. Har begge været på udstilling og fået bedømmelsen "Wery good". Beana har fået A i hofter og er fri for øjensygdomme Mikko harA + B hofter og er også fri for øjensygdomme. Det er Mikko til venstre og Beana til højre. Læs mere om racen på www.spidshunden.dk eller www.lapphund.dk
Billederne herunder er af A-kuldet

Fidelis Mikko M. Lumikummun
F.Maukka
Mf.Fidelis Valdemar
Ff.Pilvipolun Serveri

.